۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷
کد مطلب : ۱۷۲۴۳۸

افزایش ۲۳ درصدی تقاضای انرژی جهان

مهم‌ترین عامل افزایش تقاضا برای انرژی تا سال ۲۰۵۰ تغییر سبک زندگی در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور است. در این کشورها، شهرنشینی بیشتر و تخمین زده می‌شود تا آن سال، ۶۸ درصد از جمعیت جهان، یعنی بیش از ۶.۶ میلیارد نفر در مناطق شهری زندگی کنند.
افزایش ۲۳ درصدی تقاضای انرژی جهان
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،تقاضای انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ حدود ۲۳ درصد افزایش می‌یابد، در حالی که جمعیت جهان در همین بازه زمانی تنها ۱۸ درصد رشد می‌کند. با این حال، تغییر سبک زندگی و افزایش ۲۰ درصدی نرخ شهرنشینی، مهم‌ترین عوامل افزایش تقاضای انرژی در جهان تا آن زمان خواهند بود.
  گزارش چشم‌انداز جهانی نفت ۲۰۲۵ در دومین روز نهمین سمینار بین‌المللی اوپک (پنجشنبه، ۱۹ تیر) رونمایی شد. بر اساس این گزارش، تقاضای انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ نسبت به سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۲۳ درصد افزایش می‌یابد از سوی دیگر، پیش‌بینی می‌شود جمعیت جهانی با رشد تقریبی ۱.۵ میلیارد نفری، از ۸.۲ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۴ به حدود ۹.۷ میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ برسد. این نشان می‌دهد جمعیت جهان حدود ۱۸ درصد افزایش خواهد داشت که به‌طور عمده ناشی از رشد جمعیت در کشورهای غیرعضو OECD (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی) است.
همچنین بر اساس این پیش‌بینی، جمعیت در سن کار جهان تا سال ۲۰۵۰ حدود ۸۰۵ میلیون نفر افزایش یافته و از ۶.۱ میلیارد نفر فراتر خواهد رفت. به این ترتیب، با وجود رشد ۲۳ درصدی تقاضای انرژی و افزایش ۱۸ درصدی جمعیت، جمعیت فعال در سن کار تنها حدود ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت
رشد تقاضای جهانی انرژی با تغییر سبک زندگی
مهم‌ترین عامل افزایش تقاضا برای انرژی تا سال ۲۰۵۰ تغییر سبک زندگی در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور است. در این کشورها، شهرنشینی بیشتر و تخمین زده می‌شود تا آن سال، ۶۸ درصد از جمعیت جهان، یعنی بیش از ۶.۶ میلیارد نفر در مناطق شهری زندگی کنند. این در حالی است که اکنون ۵.۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان در شهرها سکونت دارند و تا سال ۲۰۵۰ تقریباً ۱.۹ میلیارد نفر به شهرها مهاجرت می‌کنند،  بنابراین بیشترین تغییر در ساختار جمعیتی جهان تا سال ۲۰۵۰، مربوط به تغییر شیوه زندگی از مدل‌های دیگر به شهرنشینی است.
شهرنشینی تا سال ۲۰۵۰ حدود ۲۰ درصد بیشتر می‌شود؛ موضوعی که تا حد زیادی می‌تواند رشد ۲۳ درصدی تقاضای انرژی تا میانه قرن ۲۱ را توجیه کند. این تغییر به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور، جهش در تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی را به‌ دنبال خواهد داشت.
گزارش چشم‌انداز جهانی نفت ۲۰۲۵ البته در ترسیم آینده برای رشد اقتصادی جهان و کشورهای مختلف کمی محتاط‌تر بوده و این پیش‌بینی را تا سال ۲۰۳۰ منتشر کرده است.
بازار داغ انرژی در اقتصادهای نوظهور
این گزارش تأکید دارد که رشد تولید ناخالص داخلی (میانگین میان‌مدت ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰) در جهان ۲.۹ درصد در سال خواهد بود. با این حال رشد اقتصادی در کشورهای OECD (که بیشتر اعضای آن کشورهای توسعه‌یافته هستند) در این بازه زمانی تنها ۱.۷ درصد در سال پیش‌بینی شده است. به آن معنا که رشد اقتصادی در کشورهای توسعه‌یافته حدود ۴۰ درصد کمتر از سایر کشورها در جهان است. در مقابل اما چین در این مدت رشد اقتصادی ۴.۴ درصدی را در سال تجربه خواهد کرد. آفریقا نیز تولید ناخالص داخلی بالاتر از میانگین جهانی خواهد داشت و رشد اقتصادی این قاره ۳.۴ درصد در سال برآورد می‌شود.
در میان اقتصادهای نوظهور اما هند بالاترین رشد را به خود اختصاص داده است. اقتصاد هند از سال ۲۰۲۴ تا سال ۲۰۳۰ سالانه ۶.۴ درصد بزرگ‌تر خواهد شد، بنابراین بیشترین افزایش تقاضا برای انرژی در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور به ثبت می‌رسد و تولیدکنندگان بزرگ انرژی در جهان باید در آینده برای حفظ بازار خود به سمت این کشورها بروند.
با توجه به پیش‌بینی رشد اقتصادی در جهان، میانگین جهانی سرانه تولید ناخالص داخلی از ۲۱,۰۰۰ دلار در سال ۲۰۲۴ به ۳۷,۱۰۰ دلار در سال ۲۰۵۰ (به ارزش ثابت سال ۲۰۲۱) افزایش خواهد یافت.
متن کامل گزارش چشم‌انداز جهانی نفت ۲۰۲۵ را می‌توانید در اینجا بخوانید.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی