به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"،شرکت پتروشیمی اروند با دستیابی به فناوری طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته Knit Mesh (مشبافی فلزی) در واحد تغلیظ کاستیک، برای نخستینبار موفق شد این تجهیز راهبردی را بهصورت کامل داخلیسازی کند.
این تجهیز کلیدی که پیشتر به طور کامل از منابع خارجی تأمین میشد، در یک همکاری مشترک میان متخصصان واحد خدمات فنی و تعمیرات شرکت پتروشیمی اروند و شرکت دانشبنیان مشعل سازان کارون، طی بازهای ششماهه، طراحی، شبیهسازی و ساخته شد و اکنون با موفقیت در خطوط فرایندی نصب و به بهرهبرداری رسیده است.
در فرایند تبخیری تغلیظ کاستیک، بخار تولیدی حامل قطرات ریز مایع قلیایی است که اگر بدون فیلتراسیون کافی به واحدهای پاییندست برسد، موجب خوردگی شدید تجهیزات فلزی، آلایندگی میعانات بخار، افزایش هزینههای نگهداری و حتی کاهش بهرهوری کلی فرایند خواهد شد.
سیستم مشبافی فلزی (Knit Mesh) با عملکرد دقیق خود، میزان ذرات مایع همراه بخار را به کمتر از ۱۵ PPM کاهش میدهد؛ یعنی معادل تنها ۰.۰۰۱۵٪ که استانداردی بسیار مطلوب در صنایع پتروشیمی به شمار میرود.
این مشبافیها در سه مرحله اصلی تغلیظ کاستیک در تجهیزات 41E-32051، 41E-32052 و 41E-32053 نصب شدهاند. در طراحی متریال ساخت، از استنلساستیل ۳۱۶ برای مرحله اول و آلیاژ نیکل سری ۲۰۰/۲۰۱ برای مراحل دوم و سوم استفاده شده، انتخابهایی مهندسیشده که ضمن ارائه مقاومت بالا در برابر خوردگی، راندمان جداسازی بسیار بالا و حداقل افت فشار سیال را تضمین میکنند.
از مزایای فنی و راهبردی بومیسازی این تجهیز میتوان به جلوگیری از خوردگی تجهیزات پاییندست، افزایش پایداری عملکرد واحد تغلیظ، استفاده مجدد از میعانات خروجی و کاهش مصرف آب صنعتی، صرفهجویی ارزی در واردات تجهیزات High-End و ارتقای دانش فنی و زیرساختهای طراحی ساخت داخلی در حوزه تجهیزات مشبافی با توجه به سابقه فرسودگی و افت عملکرد مشهای خارجی قبلی، این پروژه در واقع جایگزینی مهم برای بهبود عملکردی مستند و مهندسیشده محسوب میشود که منطبق با الزامات اقتصاد مقاومتی و سیاستهای راهبردی گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس اجرا شده است.
لازم به ذکر است، پروژه موفق بومیسازی Knit Mesh پتروشیمی اروند، از منظر فنی نماد عبور از مونتاژ به طراحی مستقل در صنایع پتروشیمی ایران است. با دستیابی به استانداردهای جداسازی در سطح جهانی، صنعت پتروشیمی ایران میتواند در سایر حوزههای حساس نظیر Demister، Structured Packing و Mist Eliminator نیز وارد فاز تولید ملی شود. این رویکرد همچنین ظرفیت توسعه صادرات تجهیزات فرایندی به کشورهای منطقه را فراهم میکند و گام مهمی در تحقق عمقبخشی به ساخت داخل تجهیزات مهندسی پیچیده محسوب میشود.