۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱
کد مطلب : ۱۵۷۶۴۹

افزایش تولید بنزین یورو ۵ در پالایشگاه اصفهان

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: چشم‌انداز این مجتمع پتروپالایشی دستیابی به درآمد سالانه ۱.۵ میلیارد یورویی تا سال ۱۴۰۷ است و تنها با راه‌اندازی واحد RFCC، تولید بنزین یورو ۵ این پالایشگاه روزانه ۸.۵ میلیون لیتر افزایش خواهد یافت.
افزایش تولید بنزین یورو ۵ در پالایشگاه اصفهان
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، محسن قدیری، مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان اظهار داشت: هم‌اکنون 450 پروژه در این پالایشگاه با 43 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست که 70 درصد این پروژه‌ها در شرکت اصلی و 30 درصد در زیرمجموعه‌ها تعریف شده است.
وی افزود: درآمد این شرکت در سال نخست اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و در سال 1402 به 16 میلیون یورو، در سال دوم (1403) به 51 میلیون یورو، در سال سوم (1404) به 134 میلیون یورو، در سال چهارم (1405) به 665 میلیون یورو، در سال پنجم (1406) به 977 میلیون یورو و در سال ششم (1407) به یک میلیارد و 427 میلیون یورو می‌رسد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان با اشاره به پیشرفت 97 درصدی پروژه‌های کیفی‌سازی این پالایشگاه گفت: واحد تصفیه گازوئیل این پالایشگاه با راه‌اندازی پیش از موعد (16 ماه زودتر از برنامه) هم‌اکنون در مدار قرار گرفته و روزانه 26 میلیون لیتر گازوئیل با کیفیت یورو 5 در این پالایشگاه تولید می‌شود. سودآوری این واحد برای پالایشگاه اصفهان حدود 19.5 همت(هزار میلیارد تومان) بوده است.
قدیری همچنین از راه‌اندازی نخستین فاز واحد RHU این پالایشگاه تا پایان سال 1403 خبر داد و افزود: واحد RHU پالایشگاه نفت اصفهان هم‌اکنون 36 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به تولید روزانه 14 میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه و افزایش 2 میلیون لیتری تولید بنزین این پالایشگاه از ابتدای دولت سیزدهم اضافه کرد: واحد RFCC 14 سال معطل بود که با استقرار دولت سیزدهم و از بهمن‌ماه سال 1401 عملیات اجرایی آن از سرگرفته شده است و تا پایان سال 1404 به بهره‌برداری می‌رسد، همچنین در حال اجرای یک طرح ابتکاری برای دریافت خوراک میعانات و افزایش تولیدات بنزین هستیم.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان از افزایش 7.9 میلیون لیتری تولید روزانه بنزین یورو 5 این پالایشگاه با راه‌اندازی واحد RFCC خبر داد و تصریح کرد: در بخش پتروشیمی این پالایشگاه نیز 67 صدم میلیون لیتر بنزین در روز تولید می‌شود که با احتساب این عدد، مجموع بنزین تولیدی افزایشی این پالایشگاه روزانه 8.5 میلیون لیتر خواهد بود.
قدیری بیان کرد: با راه‌اندازی واحدهای پتروشیمی این پالایشگاه، 760 هزار تن مکمل بنزین MTBE و 396 هزار تن سوخت کشتی در این مجتمع پتروپالایشی تولید می‌شود که انقلابی در حوزه تولید بنزین است و می‌تواند مشکل ناترازی بنزین را برطرف کند.
وی سود واحدهای پتروشیمی این مجتمع پالایشی را سالانه 2 میلیارد یورو اعلام و تأکید کرد: یک انقلاب و تحول اساسی توسعه‌ای در پالایشگاه اصفهان در حال رخ دادن است که این پالایشگاه را به بزرگ‌ترین هلدینگ پتروپالایشی منطقه تبدیل خواهد کرد.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان همچنین از تولید 100 هزار تن الکل‌های چرب در سال آینده در این پتروپالایشگاه خبر داد و گفت: این محصولات به‌عنوان محصول پایه تولید شوینده‌های در صنایع بهداشتی استفاده می‌شود.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان حجم پیشرفت فیزیکی واحد KHT را 21 درصد و مقدار پیشرفت واحد RFCC را 9.2 درصد اعلام کرد و ادامه داد: امیدواریم تا برگزاری مجمع پالایشگاه در سال آینده، 50 درصد پیشرفت فیزیکی در واحد RFCC حاصل شود.
قدیری همچنین از راه‌اندازی واحد KHT این پالایشگاه تا پایان امسال خبر داد و گفت: با راه‌اندازی واحد KHT همه محصول گازوئیل تولیدی این پالایشگاه یورو 5 خواهد بود.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان از هدف‌گذاری برای دستیابی به سهم 95 درصدی در ساخت داخل پالایشگاه نفت اصفهان خبر داد و افزود: شرکت مشعل پویا به‌منظور توسعه و رشد صنایع داخلی در زیرمجموعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان تشکیل شده است که در قالب این شرکت و با تجمیع ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنایع نفت به‌ویژه در استان اصفهان، نزدیک به 100 درصد تجهیزات این مجموعه ایرانی می‌شود، همچنین نخستین سیستم کنترل ایرانی به همت این شرکت تا چند ماه آینده در واحد KHT پالایشگاه نصف خواهد شد.
قدیری با اشاره به اینکه همه شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت نفت در قالب شرکت مشعل پویا در حوزه تولید تجهیزات پالایشی فعالیت خواهند کرد، تصریح کرد: به این منظور نزدیک به هزار میلیارد تومان پروژه پالایشی در این شرکت در حال اجراست، همچنین همه کارگاه‌های قدیمی پالایشگاه نفت اصفهان به این شرکت منتقل و تعمیرات اساسی نیز زیر نظر این مجموعه انجام خواهد شد.
وی بزرگ‌ترین تهدید این پالایشگاه را موضوع آب اعلام کرد و گفت: به‌منظور رفع این چالش، 23 پروژه در این حوزه تعریف شده است که با اجرایی شدن این پروژه‌ها، 75 درصد مصرف آب پالایشگاه نفت اصفهان تا نیمه نخست سال آینده کاهش خواهد یافت همچنین در حال نصب تصفیه‌خانه در شاهین‌شهر هستیم.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان حجم پیشرفت پروژه‌های حوزه آب در این شرکت را 18.6 درصد اعلام کرد و افزود: در این حوزه همچنین مخازن راهبردی آب پالایشگاه اصفهان به مخازن راهبردی استان اصفهان منتقل خواهد شد، همچنین در حال نصب 3 واحد به‌منظور تجمیع آب‌های دورریز، استحصال نمک و تصفیه آب هستیم.
قدیری ضریب پیچیدگی فعلی پالایشگاه نفت اصفهان را 6.2 اعلام و بیان کرد: در سال 1404 این عدد به 9.9 و تا سال 1407 به 12.6 خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه میانگین ضریب پیچیدگی در پالایشگاه‌های کشور 5.8 است، افزود: تنها 2 درصد از پالایشگاه‌های آمریکا دارای ضریب پیچیدگی 16 هستند که پالایشگاه نفت اصفهان تا پنج سال آینده به این ضریب دسترسی خواهد یافت.
قدیری با اشاره به اینکه در ابتدای دولت سیزدهم این شرکت رتبه هفتم انرژی را به خود اختصاص داده بود، اما امروز تبدیل به نخستین شرکت در حوزه مصرف انرژی هستیم، اظهار کرد: در این حوزه موفق به دستیابی 9.4 میلیون یورو صرفه‌جویی شده‌ایم و در سال 1405 نیز حجم کاهش مصرف انرژی ما 11.78 درصد خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه در حوزه زنجیره ارزش در این پالایشگاه دستاوردهای مهمی محقق شده است، تأکید کرد: امروز نیم میلیارد تومان در ماه هزینه گاز طبیعی این پالایشگاه است که با اجرای کامل پروژه‌های توسعه‌ای این عدد به 35 میلیارد تومان در ماه کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان همچنین از اجرای 78 کیلومتر راه‌آهن به‌منظور وابستگی نداشتن به خطوط لوله خبر داد و گفت: خط صادرات ریلی پالایشگاه نفت اصفهان به‌منظور انتقال سالانه 10 میلیون تن محصولات تولیدی در این مجموعه راه‌اندازی خواهد شد.
وی توسعه پایدار و متوازن، فرآیندمحور شدن و تبدیل به هلدینگ موفق پتروپالایشی منطقه را از مهم‌ترین راهبردها و اهداف پیش روی هلدینگ پتروپالایشی اصفهان برشمرد و گفت: در افق 1405 بالاترین ضریب پیچیدگی در پالایشگاه‌های کشور را کسب می‌کنیم.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان با اشاره به اینکه در پالایشگاه موجود نیازمند ارتقای پدافند غیرعامل هستیم، اظهار کرد: زیرساخت‌هایی که در 40 سال گذشته ایجاد شده، نیازمند توسعه است.
قدیری تأکید کرد: در حوزه اچ‌اس‌ئی و ایمنی نیازمند توسعه هستیم که اصلاح زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه آتش‌نشانی، نوسازی مانیتورها و ماشین‌آلات آتش‌نشانی به این منظور در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین از ایجاد ذخیره راهبردی 300 هزار مترمکعب آب در قالب 6 مخزن 50 هزار مترمکعبی خبر داد و گفت: با بهره‌برداری از این پروژه ذخیره آب پالایشگاه نفت اصفهان 15 روزه خواهد شد که این موضوع در صورت بروز حادثه احتمالی، بسیار حیاتی خواهد بود.
مدیرعامل پتروپالایشگاه نفت اصفهان تصریح کرد: 100 گروه فکری در حال تهیه بیزنس پلان براساس اولویت‌های اقتصادی چشم‌انداز پالایشگاه هستند.
قدیری افزود: سال گذشته ساختار سازمانی را بر اساس هلدینگ طراحی کردیم. در سال 1401 میلیارد دلار انرژی در کشور هدر می رود که به مدیریت آینده‌نگر نیاز دارد و در این پالایشگاه در اولویت قرار گرفته است.
وی بیان کرد: تا سال 1405، 200 مدیر توانمند در این هلدینگ پتروپالایشی تربیت خواهیم کرد و با اتخاذ تصمیم‌های سخت و جهادی براساس برنامه پنج ساله، ثبات اقتصادی را به‌منظور حداکثر سوددهی ایجاد خواهیم کرد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان ایجاد تحول در بخش بهداشت و درمان، ایجاد صندوق بهداشت و درمان در این پالایشگاه، توسعه شاخص‌های محیط زیستی با اجرای سیستم آبیاری زیرسطحی درختان و کاشت 200 هزار اصله درخت در سال 1401 را از دیگر دستاوردهای این مجموعه پالایشی در دو سال گذشته خواند و گفت: ایجاد تحول اساسی در حوزه محیط زیست و شاخص‌های پدافند غیرعامل از جمله چشم‌اندازهای پیش روی این شرکت است.
وی ادامه داد: همچنین 31 انبار قدیمی موجود در این پالایشگاه تجمیع و تبدیل به یک انبار بزرگ خواهد شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی