۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۹
کد مطلب : ۱۷۱۳۱۳
مدیرعامل اسبق هلدینگ خلیج فارس در گفت و گو با نفت ما تاکید کرد:

​​​​​​​ صنعت پتروشیمی کشور باید بر اساس یک استراتژی کلان، توسعه یابد

 ضرورت وجود رگولاتوری در تعیین نرخ خوراک پتروشیمی/نرخ خوراک باید متعادل باشد که تولیدکننده را فلج نکند
نژادسلیم گفت: استراتژی کلان صنعت پتروشیمی کشور، باید با خط و خطوط روشن و تحلیل بازارها و نیازهای دنیا و داخل باید تدوین بشود و همه هم باید از آن پیروی کنند و توسعه و زنجیره ارزش باید بر اساس این استراتژی کلان صنعت پتروشیمی باشد.
فایل ویدیو
عادل نژادسلیم، مدیرعامل اسبق هلدینگ خلیج فارس در گفت و گو با نفت ما در خصوص راهکارهای این گروه برای تامین خوراک اظهار داشت: یکی از معضلات صنعت پتروشیمی مخصوصا هلدینگ خلیج فارس، بحث تامین خوراک است. این هلدینگ در سال گذشته نتوانست برنامه های خود را به علت کمبود 2 میلیون تن خوراک به صورت کامل عملیاتی نماید.
نژاد سلیم افزود: در بحث خوراک باید شرکت ملی صنایع پتروشیمی حاکمیت داشته باشد و یک استراتژی یکپارچه برای خوراک را اتخاذ نماید. لذا پیشنهاد ما به مدیران هلدینگ خلیج فارس این بوده که یک چاه و میدانی را در اختیار بگیریم که از همان ابتدا، تامین خوراک دست خودمان باشد که این موضوع توسط دکتر شریعتمداری مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، در حال پیگیری است و امیدوارم هرچه سریعتر انجام بشود. الان یکی از چالشهای بزرگ صنعت پتروشیمی تامین خوراک پایدار است که یک فکر اساسی باید برای آن کرد. هلدینگ خلیج فارس، بیدبلند 1 و 2 را دارد که فلرهای گازی را جمع آوری می کند و از نظر خوراک گازی مستقل است و NGL 3200 را دارد که خوراک مایع است ولی در بالادست نیازمند خوراک است که لازمه آن در اختیار گرفتن میدان و همکاری شرکت ملی نفت است تا هلدینگ خلیج فارس در تامین خوراک مستقل باشد و بتواند در بازار جهانی رقابت بکند.
مشاور مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس تصریح کرد: یکی دیگر از معضلات آینده صنعت پتروشیمی کشور، بحث تامین آب است که باید حاکمیت آن در زیر ساخت ها درست بشود، چون قطع آب، قطع برق و قطع خوراک لطمه بسیار وحشتناکی به واحدهای پتروشیمی می زند و اگر یک واحد با سرویس نرمال یک دفعه بخوابد، آسیب زیادی می بیند. لذا باید چالشهای عمده را حل کرده و به بازار و اقتصاد آزاد دنیا عادت کنیم و مثلا خوراک را ارزان نگیریم و محصول را گران بفروشیم تا سودآور باشیم. در نتیجه، نرخ خوراک باید متعادل باشد که تولیدکننده را فلج نکند و با توجه به پارامترهای منطقه ای و جهانی تعیین شود و سودآوری باید با افزایش بهره وری و جلوگیری از هدرروی انرژی و خوراک همراه باشد. بحث نرخ خوراک باید یک رگولاتوری داشته باشد که در این زمینه تصمیم بگیرد، هرچند سالها روی آن کار شد ولی اجرایی نشد. 
مدیرعامل اسبق هلدینگ خلیج فارس اعلام کرد: یکی از موضوعات مهم دیگر در صنعت پتروشیمی که باید به آن دقت کنیم، تدوین استراتژی کلان صنعت پتروشیمی ایران در 5 سال آینده مثل زنجیره ارزش است. لذا هر شرکت و سازمانی باید تفکر و برنامه ریزی توسعه ای داشته باشد. در زنجیره ارزش باید مشخص شود کدام محصول به کدام جهت است و به دنبال سود مقطعی نباشیم تا به سرنوشت متانول دچار نشویم. بنابراین استراتژی کلان صنعت پتروشیمی کشور، باید با خط و خطوط روشن و تحلیل بازارها و نیازهای دنیا و داخل باید تدوین بشود و همه هم باید از آن پیروی کنند و توسعه و زنجیره ارزش باید بر اساس این استراتژی کلان صنعت پتروشیمی باشد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی