محمدمهدی دوستی، رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش نفت آفتاب درخصوص فعالیت های این مجموعه در گفتگو با خبرنگار
نفت ما گفت: پالایش نفت آفتاب از سه بخش پروژه ها، تولید و بازرگانی تشکیل شده است.
بخش بازرگانی بیشتر در حوزه صادرات مشغول هستیم و در بخش پروژه ها سعی کردیم که پروژه ها را توسط مجموعه خودمان طراحی و مهندسی و ساخت و اجرا را انجام دهیم. یکی از پروژه های اصلی شرکت برای توسعه، پروژه تولید روغن پایه گروه یک و ظرفیت روزانه هزار تن است، پروژه روغن های گروه سه به ظرفیت روزانه ۱۴۰۰ تن است و یک پروژه آپگریدینگ هم برای روغن داریم که میتواند روزانه ۱۴۰۰ تن روغن گروه یک را به روغن گروه سه تبدیل کند. این پروژه ها در سطح ملی پروژه های حائز اهمیتی هستند و امیدواریم در صنعت روغن گام موثری برداریم.
وی افزود: از دیگر پروژه های پالایشگاهی در حوزه نفت خام است که تمامی اقلام آن تهیه شده و ظرف مدت دو سال آینده به ظرفیت ۶۵ هزار بشکه به بهرهبرداری میرسد. پروژه دیگر تولید یونیت شیمیایی تولید آب اکسیژنه است که این یونیت از چین خریداری شده و طی ۲ الی۳ ماه آینده به بندرعباس میرسد و این پروژه هم از پروژه های بزرگی خواهد شد که نیاز کشور به آب اکسیژنه را تامین می کند. درنهایت پروژه تولید کود سولفات آمونیوم داریم که این پروژه هم بخش زیادی از نیازهای کشور به کود را تامین خواهد کرد. در تمام این پروژه ها سرمایه گذاری انجام شده و در اجرا پیشرفتی بین ۱۰ الی ۴۰ درصد را داشته، پیشرفت تولید روغن گروه یک روی ۹۰ درصد است و ظرف ۳ الی ۴ ماه آینده به بهره برداری میرسد.
دوستی درخصوص مشکلات این حوزه و حمایت های صورت گرفته بیان کرد: بحث خوراک مهمترین مشکل ما است و در صورتیکه این خوراک به مجموعه ما تعلق پیدا نکند، بحران بزرگی را برای ما ایجاد میکند البته سال گذشته با سی درصد ظرفیت کار کردیم و اگر امسال بتوانیم خوراک را تهیه کنیم، خیلی امیدوار خواهیم بود که منابع این پروژه ها از سود فرایند تولیدی و بازرگانی شرکت تامین شود. ما بیشتر در تامین منابع پروژه ها به سودآوری شرکت تکیه داریم تا وام های بانکی و تامین مالی از محل های دیگر و امیدواریم که بحث خوراک حل شود.
او اضافه کرد: در استان حمایت های خوبی از ما صورت گرفته، زمینی که در اختیار ما قرار گرفت تا مجموعه را توسعه دهیم و مشکلات حقوقی که وجود داشت را دادگستری استان مرتفع کرد و همه برای توسعه این مسیر کمک کننده بود. به خاطر دارم که حدود ۹۰۰ نفر نیرو داشتیم و در آن مقطع زمانی زمینی را تحویل گرفته بودیم که مشکلی داشت و دادگستری از ما قول گرفت که اگر مشکل زمین برطرف شد شما باید ۶۰۰ نفر نیرو اضافه کنید و خوشبختانه دادگستری مشکل زمین را رفع کرد و ما توانستیم ۲۰۰۰ نفر نیرو از آن تاریخ به امروز به مجموعه اضافه کنیم و این نشان دهنده نقش مستقیم حمایت ها از بخش تولید است و اگر سازمان ها و ارگان ها و حاکمیت از تولید حمایت کند، قطعا توسعه و پیشرفت اتفاق می افتد.
رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش نفت آفتاب درباره فعالیت های این مجموعه در زمینه مسئولیت های اجتماعی خاطرنشان کرد: من از اولین حقوق و درآمدی که داشتم، درصدی را درنظر گرفتم تا کار خیر انجام دهم و این کار را ادامه دادم و فکر میکنم برکت رشد شرکت بواسطه مشارکت در معضلات مختلف پیرامون ما است و نسبت به آنها مسئولیت داریم، اینکه شرکتی فقط برای خودش رشد کند، کافی است و باید برای اجتماع و اطرافیان خود هم منشأ اثر باشد و در انجام مسئولیت های اجتماعی خود تعهد داشته و بخشی از درآمد خود را با این موضوع شریک باشد. به نظر من شریک خدا شدن بسیار خوب است البته برخی از این فعالیتهایی که انجام دادیم، وظیفه اجتماعی ما بوده است.